Når man føler sig tilpas i sin krop

I mine 20’ere gik jeg i xl t-shirts. Jeg var ikke en xl. Jeg var tynd og tyndfed og en type 1 i forbrændingstype (Anna Bogdanovas bog “Skyhøj forbrænding”), der spiste usundt og regelmæssigt og ikke bevægede mig. Der er mange der tror, at fordi man er tynd, så er man sund. At så er man måske mere glad. At det i hvert fald må være bedre end at være tyk. Eller have 5-10 kg for meget. At det at være tynd må være målet for kroppens udseende.

20140530_101749

Jeg har aldrig på den måde været utilfreds med min krop. Jeg har ikke hadet min krop. Jeg har ikke tænkt at jeg godt kunne tænke mig at det og det var anderledes. Det fyldte ikke så meget hos mig.

Alligevel havde jeg det ikke godt i og med min krop. Jeg ville helst gemme den væk. Den skulle pakkes ind og ikke vises frem og mænd skulle i hvert fald ikke se på (min krop) mig, for så følte jeg mig helt og fuldstændig dum og forlegen og flov og lille og på glatis. Jeg havde det allerbedst, når jeg havde xl bluser på og måske nogle lidt for store baggy bukser. Så faldt jeg lidt mere til ro og hvilede en smule mere i mig selv.

De få gange jeg prøvede at tage mere stramt og/eller tætsiddende tøj på, følte jeg mig så.. blottet og udstillet. Så havde jeg 1000 gange sværere ved at håndtere mænds eventuelle flirterier og tilnærmelser end hvis jeg var i store bandbluser.  Ikke at jeg nogensinde var særligt god til det..

Mine xl bluser har ligget i kælderen en del år nu. Jeg kan gå i mindre flagrende tøj uden at føle mig ved siden af mig selv. Der er kommet mere ro over andre (psykiske) områder, som har påvirket hvordan jeg har det i min krop. Og så træner jeg.  Crossfit og siden Anna Bogdanovas træninger/træningsprogrammer har klart hjulpet mig i processen hen mod mere accept af min krop og  føle mig godt bedre tilpas i den.

Min pointe er egentligt bare: Næste gang du ser en tynd pige (eller mand for den sags skyld) så husk at du intet aner om, hvordan vedkommende har det med sin krop. Det er slet ikke sikkert, du har noget at være misundelig over eller at det nødvendigvis er et ønskværdigt sted at være.

 

Er du tynd? Hvordan er din oplevelse af andres kommentarer til din krop og dit udseende?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s